Project

We vieren het feit dat Jan Tinbergen vijftig jaar geleden de Prijs van de Zweedse Rijksbank voor Economie (kortweg Nobelprijs voor Economie) ontving. Hij heeft met zijn kennis en motivatie veel betekend voor de maatschappij van zijn tijd. Maar hoe zit dat nu? Het is tijd voor bezinning, en om aan de hand van het verleden te kijken naar het Nederland van nu en in de toekomst. Middels dit project onderstrepen we het belang van economisch denken aan de hand van het leven van Jan Tinbergen. Waarom wordt Nederland bestuurd zoals het bestuurd wordt? We willen een maatschappelijk en beleidsdebat voeren over de opzet van het sociaal-economische bestuur in Nederland. Op deze manier willen we kennis en argumenten genereren als aangrijpingspunt voor het debat hieromtrent.

Op deze website komt alles rondom het Tinbergenjaar 2019 samen. Hier vindt u naast een korte biografie van Jan Tinbergen en exclusief beeldmateriaal, een overzicht van alle activiteiten. Ook zullen wij naderhand verslag uitbrengen van deze activiteiten. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van het project, kunt u zich onder aan deze pagina aanmelden voor de nieuwsbrief.

 

Initiatiefnemers

De praktische uitvoering van het project wordt gedaan door Economisch Statistische Berichten (ESB), zie www.esb.nu.

 

Partners

De partners van Tinbergen Today dragen bij door diverse activiteiten te organiseren.

Indien u ook als partner een bijdrage wilt leveren aan dit project, neem dan contact op met Sobana Sheikh Rashid via info@tinbergentoday.nl.

INITIATIEFNEMERS